Vrouw vindt nieuwe nier door advertentie

Vincent (Ali Salami)
Een vrouw uit Australië, die vorig jaar in een krant een advertentie plaatste om zo een nieuwe nier te vinden, heeft hiermee een donor gevonden. Een 28-jarige man las de oproep en besloot een nier af te staan. Beiden zullen binnenkort gelijktijdig worden geopereerd.

De 60-jarige vrouw werd geboren met een nierziekte en moest dagelijks drie uren dialyse ondergaan. Haar familie en vrienden bleken echter ongeschikt te zijn om als donor te fungeren. Nadat ze al meer dan tien jaar op de lijst voor een transplantatie had gestaan besloot de vrouw de advertentie in de Australische krant 'The Sunday Times' te zetten. Ze ontving daarop meer dan 150 e-mails uit de hele wereld.

Het donorschap geeft de man, wiens ouders al zijn gestorven en die geen broers of zussen heeft, naar eigen zeggen een nieuw levensperspectief. "Ik kon er alleen maar aan denken. Het spookte door mijn hoofd dat zij tien jaar gedialyseerd is omdat ze moest wachten op een donor, dus ik dacht: waarom niet?" De donor is inmiddels op een speciaal dieet gezet om de kans op een geslaagde operatie te vergroten.