Bush steeds minder populair

Marijke (Mini_rulez)
nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse verkiezingenEerder meldden we al dat de Amerikaanse bevolking steeds minder vertrouwen heeft in George Bush. De afgelopen maanden is ook de populariteit van de Amerikaanse president sterk gedaald, zo blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van persbureau Associated Press. Bush is vooral aanhangers kwijtgeraakt onder ouderen, partijloze kiezers en mensen in het Midden-Westen van de VS.

Voor het eerst is het aantal mensen dat zegt in november tegen Bush te zullen stemmen groter dan het aantal mensen dat van plan is om voor hem te stemmen, namelijk 43 tegen 37 procent. Achttien procent van de ondervraagden overweegt nog om op iemand anders dan Bush te stemmen.

Volgens 44 procent van de kiezers doet Bush het op economisch gebied goed, 53 procent vindt echter dat hij het niet goed doet. Het binnenlandse beleid van de president wordt door 42 procent van de stemmers goedgekeurd maar door 55 procent afgekeurd. Voor zijn buitenlandse beleid en zijn oorlog tegen het terrorisme krijgt Bush nog steeds veel steun, 53 procent van de ondervraagden keurde zijn beleid goed, 45 procent keurde het af.