Publicatie UFO-foto bemoedigt ooggetuigen

Richard (NorthernStar)
Sinds de gemeentelijke autoriteiten van Beveridge, Australië, op hun site een foto van een UFO publiceerden, komen steeds meer inwoners van de gemeente met hun eigen waarnemingen naar voren. De kleine stad ten noorden van Melbourne lijkt daarmee op weg een nieuwe hotspot van UFO's in Australië te worden.

Peter Christie en zijn dochter Elise waren vorige maand op een zaterdagochtend op weg naar het huis van een vriendin van Elise toen ze plotseling een object door de lucht zagen vliegen. "Ik zag dit ronde ding waar licht uit scheen in de lucht", vertelt Elise. "Het bewoog maar ging niet snel. Het was behoorlijk groot met ronde lichten erop, veel te groot voor een vliegtuig en het leek ook niets op een helikopter. 'Dit is absoluut geen vliegtuig', zeiden we tegen elkaar". Dochter en vader konden het object enkele minuten volgen. "Toen we over een heuveltje gingen konden we het enige tijd niet meer zien. Toen verscheen het plotseling weer. Ik was niet bang, meer geschrokken." Ook Peter Christie benadrukt dat het zeker geen vliegtuig was wat ze zagen. "We hadden geen idee wat het was, totdat we de volgende dag het nieuws hoorden", zei hij.


De foto van een UFO boven Beveridge

Elise zegt dat ze eerst besloten had er niet meer over te praten vanwege de negatieve reacties van mensen. Totdat even later de gemeente Whittlesea, waar Beveridge deel van uitmaakt, de foto met het schotelvormige object op haar site zette en er in de verschillende media uitgebreid over bericht werd. Bij de foto op gemeentelijke website van Whittlesea staat vermeld dat de gemeenteraad verder geen oordeel geeft over het object, maar dat ze zich verplicht voelt het publiek te informeren over wat er zich in de gemeente voordoet. Een ambtenaar van de verkeersafdeling maakte de foto in januari terwijl hij bezig was met zijn werk voor de gemeente.