Je eigen partij in 10 colleges

Martijn (mrmiddel)
verkiezingspostersMensen die van plan zijn een eigen politieke partij op te richten, kunnen vanaf aankomende week een aantal maandagenavonden speciale colleges bijwonen over het onderwerp. Speciaal voor hen heeft de Amsterdamse studievereniging Machiavelli een collegereeks over het oprichten van een partij opgezet, met op het programma een indrukwekkende lijst sprekers.

Zo zal tijdens het derde college onder andere Ali Lazrak, de politicus die afgelopen week uit de SP-fractie werd gezet omdat hij niet bereid was geld af te staan aan de partijkas, komen vertellen over verschillende manieren om de partijkas te vullen. Verder geeft campagne-adviseur Kay van de Linde, die 17 jaar in Amerika werkzaam was in verkiezingscampagnes en recentelijk Pim Fortuyn naar Leefbaar Nederland haalde, een lezing over campagne voeren en het omgaan met de media.

Volgens de vereniging is het volgen van de colleges een must voor iedereen die een eigen partij wil oprichten. "Iedereen heeft de afgelopen jaren kunnen zien hoe je géén partij moet oprichten. Het wordt hoog tijd dat men eens leert hoe het wél moet". Verder willen de initiatiefnemers de colleges gebruiken om zelf een politieke partij op te richten, om zo deel te nemen aan de gemeenteraads-verkiezingen van 2006.

De colleges starten aanstaande maandag en zijn vrij toegankelijk. Voor meer informatie kun je kijken op de website van de studievereniging. Zie ook het FOK! Forum.