[update] RvC PSV niet akkoord met Hiddink

Vincent (Ali Salami)
rvdboomen en McPieter hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De impasse rond het contract van Guus Hiddink lijkt een dieptepunt te hebben bereikt. De Raad van Commissarissen van PSV zal vanmiddag om vijf uur een persconferentie geven over de beslissingen rond Hiddink. Guus Hiddink en Harrie van Raaij hebben eindelijk een contract voor drie jaar klaar liggen, waarin Hiddink trainer en technisch directeur wordt.

De Raad van Commissarissen gaat hier echter niet mee akkoord. Het voornaamste twistpunt is het inbouwen van evaluatiemomenten. De Raad van Commissarissen wil het functioneren van Hiddink ieder jaar evalueren, om zodoende meer controle te kunnen houden.

Op de persconferentie zullen Van Raaij en Hiddink niet aanwezig zijn. Van Raaij reageert boos: "Ik heb ze dit allemaal zwaar ontraden, maar ze doen het toch. Dan houdt het op. En dit allemaal twee dagen voor de wedstrijd bij Ajax. Schandalig."

Hiddink gaat er gewoon van uit een akkoord te hebben. "Van Raaij is namelijk voor mij PSV", aldus Hiddink. Hij reageert dan ook laconiek op Raad van Commissarissen: "Ik was er uit met de voorzitter. Totdat de Raad van Commissarissen met nieuwe bepalingen kwam. Die gaan onder meer over de continuïteit van de nieuwe overeenkomst."

Update 19:38 uur

Guus Hiddink moet binnen enkele dagen zijn visie over een nieuwe verbintenis als hoofdcoach en technisch directeur van PSV bijstellen. Ook moet hij afstand doen van enkele uitspraken die hij over de raad van commissarissen van de landskampioen heeft gedaan. Alleen dan is er volgens preses Jan Timmer van het toezichtorgaan na dit seizoen nog toekomst voor Hiddink bij PSV. Dat maakte Timmer vanmiddag tijdens de persconferentie bekend.

Volgens de Raad kon men niets anders dan nu met het bericht naar buiten komen. De Raad wilde met Van Raaij en Hiddink over een contract praten, maar vertelde daarbij wel dat de eis voor de evaluatie vast zou staan. Toen wilde Hiddink volgens Timmer niet meer praten en beschuldigde hij de Raad in de media ervan niet ambitieus genoeg te zijn. Volgens Timmer moet Hiddink die reactie terugnemen.

Er is nog geen nieuwe reactie van Van Raaij en Hiddink bekend.

Originele bericht werd om 16:58 geplaatst.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager