Drie jaar voor misbruik in SM-kamer

Jewel (Zenith4ever)
In het gerechtshof in Leeuwarden is donderdag drie jaar cel geëist tegen de 46-jarige A. B. De man wordt verdacht van het seksueel misbruiken van zijn 9-jarige stiefdochter. Volgens de advocaat-generaal is de stiefdochter seksueel misbruikt in de SM-kamer van de woning van B.

Op 29 januari 2003 werd B. veroordeeld tot 30 maanden cel. Toen de man dit vonnis aanhoorde, sneed hij in het bijzijn van het publiek en de rechters zijn eigen keel door. De man overleefde de zelfmoordpoging.

Volgens de aanklacht werd het kind geblinddoekt meegenomen naar de SM-kamer van de verdachte en dwong hij haar om hem oraal te bevredigen. Het kind zou ook geslagen zijn met een zweepje. De verdachte ontkent alles. Er wordt dan ook vrijspaak geëist door zijn advocaat P. Plasman.

Toen het meisje haar verhaal vertelde aan haar biologische vader, is de zaak aan het rollen gekomen. Er waren echter geen getuigen die het verhaal konden bevestigen, daarom zijn twee onderzoekers de betrouwbaarheid van het verhaal gaan onderzoeken. Eén van die twee onderzoekers was R. Bullens, die deskundig is op het gebied van betrouwbaarheidsverklaringen, met betrekking tot seksueel misbruik.

Donderdag vertelde de verdachte dat de biologische vader zijn dochter had aangezet om deze verklaring te doen. Volgens het rapport van Bullens kan hier geen sprake van zijn, het meisje zou echter geen gedetailleerde beschrijving kunnen doen van de SM-kamer en de seksuele handelingen die daar zijn uitgevoerd. De advocaat van B. is van mening dat het meisje de SM-kamer gezien heeft op het moment dat haar moeder en stiefvader SM-seks bedreven. Er zou ook SM-beeldmateriaal in huis hebben rondgeslingerd, wat het meisje ideeën zou kunnen geven dat ze seksueel misbruikt was.

In 1977 is B al eens veroordeeld tot één jaar cel en TBS. Hij is toen veroordeeld voor doodslag op zijn neefje. Ook is hij in 1998 veroordeeld tot 240 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijk, wegens het beroven van de vrijheid van een prostitué.