President Gabon ziet Miss Peru aan voor prostituee

Lars (detulp050)
Na het winnen van de Miss Peru verkiezingen was Ivette Santa Maria een volledig verzorgde reis aangeboden naar het Afrikaanse Gabon, om daar de president te ontmoeten, de missverkiezing te promoten en enkele lucratieve reclamecampagnes bij te wonen.

Echter, toen zij arriveerde in het paleis van de Gabonese president Omar Bongo, drukte de president op een knop, waardoor twee deuren open gingen en een groot bed tevoorschijn kwam. Nadat de kersverse Miss hem liet weten geen prostituee te zijn, begon ze te huilen en raakte ze in paniek, zo verklaarde ze.

Ze zei dat ze ongeveer 1100 euro zou krijgen voor een week werk, inclusief verblijf in het luxe Inter-Continental hotel en de mogelijkheid om meerdere contracten te sluiten, zoals met Air Gabon. Ze kwam op 19 januari samen met haar vriend aan in de hoofdstad van Gabon, maar werd in haar eentje naar het presidentiële paleis gebracht. Ze ging met een lift naar een aparte kamer, waar even later ook president Bongo arriveerde. "Ik voelde me nogal oenig, omdat ik helemaal geen Frans praat en dus niet met de president kon communiceren."

Nadat de president haar het bed presenteerde vluchtte ze de kamer uit en rende door het paleis, totdat enkele paleiswachten haar aanboden terug naar haar hotel te brengen. Toen de auto opeens een andere route naar het hotel nam, sprong ze uit auto, omdat ze bang was dat ze ontvoerd werd.

Eenmaal terug in het hotel kreeg zij excuses aangeboden van overheidsofficials en de organisatie van de reis. Volgens hen berustte het hele voorval op een misverstand. Ze wilde direct terug naar Peru, maar ze kon pas op vrijdag vertrekken, omdat de betalingen voor het hotel tot die dag uitbleven. Diezelfde dag heeft ze het 'onrustige' Gabon verruild voor het haar vertrouwde Peru.


Miss Peru


Miss Peru, Ivette Santa Maria