Warenonderzoek onder huurmoordenaars bespaart geld

Vincent (Ali Salami)
Vergelijkend warenonderzoek bij het kiezen van een huurmoordenaar in Australië is geen slecht idee, zo blijkt uit onderzoek van het Australische Instituut voor Criminologie. Gemiddeld ben je voor iets meer dan 10.000 euro van je grootste vijand af. Koopjesjagers komen echter al aan hun trekken voor slechts 300 euro, terwijl de duurste moord werd gepleegd voor niet minder dan 60.000 euro.

De studie naar huurmoorden in Australië bleek een verrassend resultaat te hebben. Het zijn namelijk niet criminelen, maar voornamelijk jaloerse echtgenoten zijn die een moord 'bestellen'. "Bij de 163 onderzochte pogingen tot moord was het meest voorkomende motief het beëindigen van een intieme relatie," aldus Toni Makkai, directeur van het AIC.

Het voorkomen van vreemdgaan, wreken van een affaire, een partner vermoorden om bij de nieuwe vlam te zijn en het verkrijgen van de voogdij over de kinderen behoren tot die categorie. Andere motieven zijn geld, het voorkomen van een getuigenis, wraak, drugs en georganiseerde misdaad.

Met dank aan bartez` voor het vertalen van dit bericht!