Kampeerders aangevallen door krokodil

Tim (eSSe)
SaltieIn Australië blijkt kamperen soms zeer gevaarlijk te zijn. Twee toeristen kregen de schrik van hun leven toen zij 's ochtends wakker werden en een vier meter lange zoutwaterkrokodil ontdekten in hun tent.

De dertig-jarige man kwam met de schrik vrij, omdat de krokodil alleen het dekbed te pakken kreeg. "Het is verbazingwekkend dat hij mijn voeten niet te pakken kreeg, want hij greep wel het dekbed onder me vandaan en scheurde het aan stukken terwijl hij langzaam achteruitliep."
De krokodil sleepte vervolgens de gehele tent mee richting het water, maar de beide kampeerders wisten uit de tent te ontsnappen.

Het incident vond plaats aan de Pentecost River op ongeveer 110 kilometer ten westen van de stad Kununurra. Dit gebied staat bekend om de gevaarlijke zoutwaterkrokodillen en daarom worden kampeerders geadviseerd om hun tent op minstens vijftig meter van de oever op te zetten. De tent van de twee toeristen stond echter op slechts vijftien meter van de oever.

De twee toeristen hangt bovendien ook nog een schadeclaim boven het hoofd, omdat de eigenaar van het terrein vindt dat de berichten zijn park in diskrediet brengen. Bovendien hadden de beide toeristen er helemaal niet hun tent mogen opzetten, omdat het park gesloten is tussen november en maart door de omvangrijke regenval in dat jaargetijde.