Kerncentrale beveiligd door mist?

Ingrid (Phoenixx)
DeTulp050 had ons het volgende te melden:

Duitse autoriteiten zijn van plan om nepmist te gaan gebruiken om een kerncentrale te beveiligen tegen terroristische aanvallen. Het idee ontstond nadat uit onderzoek was gebleken dat de kerncentrale Isar 1 in Beieren niet afdoende beveiligd was tegen aanvallen vanuit de lucht, zoals door een klein passagierstoestel.



De burgemeester van Landshut, Josef Deimer, waar de centrale gevestigd is, is al tijden voorstander van de ontmanteling van de centrale. Zijn ongerustheid over de veiligheid van de centrale was eerder opgewekt toen enkele jaren geleden een gevechtsvliegtuig op korte afstand van de centrale neerstortte.

De regionale minister van milieu, Werner Schnappauf, wil de centrale open laten en met een muur van nepmist geheel verbergen, zodat kwaadwillenden de centrale niet meer kunnen vinden, zo vertelde hij de 'Süddeutsche Zeitung'.
Niet alleen de burgemeester, maar ook de oppositie in de deelregering van Beieren en kamerleden uit het aangrenzende Oostenrijk zijn tegen de plannen en dreigen de vertrouwelijke rapporten over de plannen openbaar te maken om een storm van protest te ontketenen.