Noordoosten VS verwacht chaos door sneeuw

Edward (Stratos)
SubheaderEen grote sneeuwstorm heeft dinsdag voor de nodige chaos gezorgd in het midwesten en oosten van de VS. In de staten Minnesota en Michigan viel er in de afgelopen dagen op sommige plaatsen in totaal één meter sneeuw. Treindiensten kwamen te vervallen en een aantal luchthavens had te kampen met enorme vertragingen. Door gladheid op de weg ontstond er een enorme verkeerschaos in verschillende steden. Op dinsdag viel de stroom uit voor 250,000 huishoudens. Op dinsdagavond was er nog geen stroom voor 20,000 huishoudens.

De storm trekt nu naar het noordoosten en zal op woensdag voor enorme overlast zorgen in de grote steden New York City, Boston en Washington DC. In New York City zijn uit voorzorg de meeste scholen vandaag gesloten. Dit door de verwachte hoeveelheid sneeuwval en gladheid.

Men verwacht 30cm sneeuw in de grote steden van het noordoosten. Op sommige plaatsen kan er zelfs 50cm sneeuw vallen. De storm heeft al 50 slachtoffers gemaakt. Het merendeel van de slachtoffers kwam om door verkeersongelukken gerelateerd aan gladheid