Nederlander gaat met plezier naar werk

Arjan (Yosh)
Uit onderzoek van het onderzoeksinstituut LifeGuard, dat onder 450 werknemers uit verschillende beroepsgroepen werd verricht, blijkt dat 93 procent van de werknemers plezier heeft in hun werk. Eén op de tien medewerkers laat weten het moeilijk te vinden om samen te werken met collega's. Zo'n achttien procent voelt zich onvoldoende gemotiveerd door zijn directe chef en tien procent zegt wel aan iets anders toe te zijn.

Van alle ondervraagden zegt de helft wel eens last te hebben van klachten aan het houdings- of bewegingsapparaat. Drie op de vier mensen laat zich hiervoor behandelen. Twaalf procent geeft aan langzamer te moeten werken als gevolg van deze klachten.

Ook psychische klachten - waarbij moeten worden gedacht aan dingen als depressiviteit, gespannenheid en slapeloosheid - komen bij een vijfde deel van de werknemers voor. Slechts vier op de tien mensen laat zich hiervoor behandelen, wat volgens de onderzoekers de suggestie wekt dat psychische klachten niet bespreekbaar zijn en dat veel mensen niet weten wat voor hulp zij voor deze klachten moeten zoeken.

Op de vraag in hoeverre werknemers zichzelf geestelijk en fysiek in staat achten hun werkzaamheden uit te voeren, geeft acht procent aan hier niet goed aan te voldoen. Toch laat ruim twaalf procent weten zichzelf hiervoor een tien te geven. Twintig procent van alle ondervraagden geeft aan het afgelopen jaar meer dan tien dagen ziek te zijn geweest.