Twaalf jaar geëist tegen klusjesman

Arjan (Yosh)
calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is voor de rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van twaalf jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 37 jarige F.T. uit Arnhem. De man werkte als klusjesman bij de alleenstaande Bertie van der Waerden, die in haar eigen woning verkracht en gedood werd door de Arnhemmer. Enkele dagen na de misdaad ging hij met vakantie naar Thailand.

De man had een sleutel van de woning van de vrouw, en beweerde dat hij die bewuste nacht op zoek was geweest naar geld voor zijn cocaïneverslaving. Toen de man bezig was zijn slag te slaan kwam de vrouw plotseling binnen en begon te gillen toen ze hem zag. Hierop probeerde de man haar stil te krijgen door een hand op haar mond te leggen en haar met een sjaal te wurgen. Vervolgens legde hij de vrouw op bed en bond haar handen op haar rug vast. Hij kon niet met zekerheid zeggen of de vrouw toen nog leefde of al was overleden.

Naar de mening van de officier van justitie was de man uit seksuele motieven op zoek gegaan naar de vrouw. Hij zou een voorkeur hebben voor lieve, ietwat oudere vrouwen. Volgens de deskundigen van het PBC, het Pieter Baan Centrum, heeft de man een zogenaamde "borderlinepersoonlijkheid" met narcistische trekken. Ze sluiten de kans op herhaling niet uit.