Teambazen F1 dreigen met boycot

Vincent (Ali Salami)
De teambazen in de Formule 1 dreigen met een boycot van wedstrijden in Italië, België en Engeland. Er is namelijk beroering ontstaan in de Formule 1 wereld naar aanleiding van nieuwe Europese wetgeving met betrekking tot aansprakelijkheid van teambazen en coureurs.

Onder de nieuwe Europese wetgeving kunnen mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dodelijke ongelukken die op een circuit plaatsvinden. In Italië, België en Engeland zijn de nieuwe regels al in de wetgeving toegepast en daarom komt het dreigement nu richting die landen. Andere Europese landen zullen waarschijnlijk ook voor maart hun wetgeving moeten aanpassen.

De teambazen eisen de toezegging dat zij niet onder de nieuwe wetgeving zullen vallen. FIA president Max Mosley verklaarde: "Het is een serieuze zaak. Wij zullen echter besprekingen blijven houden met verschillende Europese regeringen en met de Europese Commissie om te proberen tot een oplossing te komen."

De teambazen willen niet in een onzekere situatie terecht komen, zoals dat is gebeurd met technisch directeur Patrick Head van Williams na de dood van Ayrton Senna. Al bijna 10 jaar worden er hierover in Italië rechtzaken tegen Patrick Head gevoerd.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager