Verdachte bekent moord op Marleen Konings

Roel (Roel_Jewel)
De 46-jarige man die eerder in Zuid-Afrika werd aangehouden op verdenking van moord op Marleen Konings (24), heeft bekend. Hij blijkt haar te hebben doodgeschoten. De studente was in Zuid-Afrika bezig met een stage.

Het lichaam van Konings werd afgelopen vrijdag aangetroffen in een kloof in de Tradauw Pass tussen Barrydale en Suurbraak bij Swellendam, nadat sinds 27 december naar de studente werd gezocht. Het stoffelijk overschot bleek in staat van ontbinding te verkeren. Tijdens de lijkschouwing is aan de hand van gebitsgegevens vastgesteld dat het inderdaad om de 24-jarige gaat. Het moordwapen - met sporen van de verdachte en de moordlocatie - is inmiddels gevonden. De verdachte, die voor moord wordt aangeklaagd, moet aanstaande woensdag voor de rechtbank verschijnen.

Het is nog onbekend wanneer het lichaam van Konings naar Nederland zal worden overgebracht. Naar alle waarschijnlijkheid zullen dan ook de ouders en zus van haar, die nog in Zuid-Afrika zijn, terugkeren. Zij zijn opgevangen door slachtofferhulp.

Het condoleanceregister, dat door de Enschedese Saxion Hogeschool is geopend, is inmiddels door 650 mensen getekend. Vanmorgen heeft op deze school, waar Marleen Konings aan de faculteit Elektro en Media Techniek studeerde, een herdenkingsdienst plaatsgevonden.

Marleen Konings
Marleen Konings