[update] Lazrak wil bij de SP blijven

Reya
Frost0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LazrakHet afvallige SP-Kamerlid Ali Lazrak wil toch bij de fractie van die partij blijven. Dat is het resultaat van tweede onderhandelingen met SP-senator Tiny Kox. Afgesproken is dat er binnen de SP een discussie op gang over het deel van het salaris wat SP-Kamerleden aan de partij moeten afstaan. Lazrak vindt de 1900 euro die hij overhoudt te weinig, en weigert al een jaar zijn salaris af te staan.

Deze maand liep de ruzie tussen Lazrak en fractievoorzitter Marijnissen op. Lazrak beschuldigde Marijnissen van het kleineren en schofferen van andere SP-kamerleden. Marijnissen was ontstemd over het feit dat Lazrak uit de commissie-Blok, een initiatief van de SP, was gestapt. Enkele dagen geleden dreigde Lazrak nog uit de partij te stappen. Onder andere Kamervoorzitter Weisglas vond dit uiterst ongewild.

Update18:55
Voor SP-leider Jan Marijnissen is de lucht rondom de kwestie Ali Lazrak nog helemaal niet geklaard. Volgens hem moet Lazrak zijn kritiek op hem óf waarmaken óf terugnemen.

De beschuldiging van Lazrak, dat Marijnissen fractiegenoten zou schofferen, slaat volgens Marijnissen helemaal nergens op. Hij vindt dat Lazrak een verkeerd beeld van hem heeft geschetst. Ook de suggestie dat er een nieuwe discussie over de geldafdracht van SP-Kamerleden gevoerd gaat worden, wijst Marijnissen van de hand. Het SP-congres heeft die afdracht vastgesteld, en daar wordt niet van afgeweken.