Website Mike Rowe wekt woede Microsoft

Nolius
Stefanovitch, Sh0ck, FeestFotograaf.nl, Harmonic, SnK^ en Rooseboom hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 17-jarige Canadese student Mike Rowe heeft zich de woede van softwaregigant Microsoft op de hals gehaald. Hij heeft namelijk wel een hele originele naam voor zijn website-ontwerpbureautje bedacht: Mike Rowe Soft. Als domeinnaam voor zijn bedrijfje nam hij Mikerowesoft.com. Maar na drie maanden ontving hij al een brief van de advocaten van Microsoft die bepaald niet blij waren met de naam.

In de brief stond dat Rowe inbreuk maakte op het copyright van Microsoft. Hij moest de domeinnaam aan Microsoft afstaan. Uitgedaagd door hun brief schreef Rowe terug dat hij wel enige compensatie verlangde. De advocaten boden hem vervolgens tien euro voor de site. Rowe eiste hierop 10.000 euro aangezien hij het bedrag als een belediging zag. Afgelopen donderdag ontving hij dan ook een brief van 25 pagina's waarin hij wordt beschuldigd van overvragen.

"Het is niet hun naam, het is mijn naam", zegt Rowe nu. Een advocaat heeft inmiddels al aangeboden hem gratis bij te staan. Rowe zegt het voornamelijk amusant te vinden dat Microsoft zoveel drukte maakt.

Microsoft laat via een woordvoerder weten dat ze nog altijd hoopt op een bevredigende oplossing.

Mike Row Soft