Ruim 1000 mensen bij uitvaart Van Wieren

Vincent (Ali Salami)
De uitvaartsdienst voor de dinsdag doodgeschoten leraar Hans van Wieren is vanmorgen door ruim 1000 mensen bezocht. De belangstelling was zo massaal dat veel mensen buiten crematorium Eikelenburg in Rijswijk in de stromende regen de dienst via luidsprekers moesten volgen.

Een wereldverbeteraar met realiteitszin en een betrokken, integere collega en stimulator. Dat waren slechts enkele omschrijvingen die tijdens de dienst aan Van Wieren werden meegegeven. Onder andere directeur Miltenburg van het Terra College kwam aan het woord. Hij roemde de betrokkenheid van de leraar bij de school en diens liefde voor de kinderen.

Namens de vrouw en kinderen van Van Wieren nam de zus van zijn vrouw het woord. "Lieve papa, opeens ben je niet meer bij ons, het is niet eerlijk, we hadden nog zoveel willen zeggen. We hadden nog zoveel willen vragen. We hadden nog zoveel willen knuffelen en willen zoenen. We zouden zo graag de tijd willen terugdraaien en wakker willen worden uit deze afschuwelijke droom," zo liet ze namens de dochters weten.

Iedereen die dat wilde mocht persoonlijk afscheid van Hans van Wieren nemen. De lijkkist werd daartoe in een tent opgesteld. Een uitvaart met een open karakter was een nadrukkelijke wens van de familie, die vond dat Van Wieren op die manier zijn leven had geleefd. Na de dienst nam de familie in besloten kring afscheid.