[update] Eis acht jaar en tbs zaak-Steegmans

Reya
Voor het gerechtshof in Den Bosch heeft advocaat-generaal Rutgers acht jaar cel en tbs geeist tegen Khalid L., de man die ervan verdacht wordt René Steegmans zwaar te hebben mishandeld met de dood tot gevolg. De rechtbank in Roermond had L. ook al tot acht jaar cel en tbs veroordeeld, maar hier tekende de man beroep tegen aan.


De parkeerplaats voor de supermarkt
waar René Steegmans werd doodgeslagen

L. en een vriend van hem mishandelden in oktober 2002 René Steegmans zodanig dat hij tot overlijden kwam. Dit deed veel stof opwaaien, zeker nadat zijn ouders voor hem hadden gepleit. Onder andere ex-minister Nawijn suggereerde de doodstraf voor hem. De verdachte vindt zelf dat hij beter af is zonder tbs. Het OM vindt dat een goede vergelding voor de 'respectloze manier' waarop L. met Steegmans is omgegaan. Op 2 februari wordt de uitspraak in de zaak gedaan.

Update 14.41
De advocate van Khalid L. vindt de nieuwe eis veel te hoog. Zij stelt dat de verdachte niet meer dan drie jaar en tbs onder voorwaarden zou moeten krijgen. Volgens de raadsvrouw was geen opzet in het spel toen Steegmans dodelijk werd mishandeld.