Tennis: Uitslag Verkerk-Hewitt

Otto (okee6)
McPieter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Martin Verkerk is er niet in geslaagd om de finale van het tennistoernooi van Sydney te bereiken. De Alphenaar moest tegen Lleyton Hewitt (Aus) na een verloren eerste set (2-6) de partij opgeven wegens ziekte.

Een half uur voor de wedstrijd had Verkerk plotseling last van diarree. "Ik dacht dat het in de partij wel goed zou gaan. Maar eenmaal op de baan voelde ik me licht in mijn hoofd en duizelig. Het was moeilijk om te serveren en het kostte me ook veel moeite de rally's te volgen. Ik vond het niet goed voor mijn gezondheid om verder te gaan."

Verkerk liet zich na het duel door een dokter onderzoeken, maar het werd niet echt duidelijk waar zijn klachten plots vandaan kwamen. "Ik heb inmiddels wel gehoord dat een paar andere spelers zich ook plotseling niet lekker voelden. Misschien ben ik hier ook door getroffen. Of misschien is het de warmte."

De temperatuur was vrijdag in Sydney overigens niet extreem hoog. De partij tussen Hewitt en Verkerk moest wegens regen een uur worden onderbroken. "Misschien heb ik last van de warmte van de afgelopen dagen. Ik reis zaterdag naar Melbourne. Ik hoop dat ik me dan beter voel." Hewitt zal in de finale tegen de Spanjaard Carlos Moya gaan spelen, die Wayne Ferreira (ZAf) van de baan veegde: 6-2 6-1.

Ondertussen werd in Sydney geloot voor de eerste ronde van de Australian Open. Hieronder vind je de uitkomst van de loting:

Sjeng Schalken [16] - Qualifier
Martin Verkerk [17] - Alex Corretja (Spa)
John van Lottum - Gustavo Kuerten (Bra) [19]
Raemon Sluiter - Mario Ancic (Kro)
Dennis van Scheppingen - Qualifier

Bij eventuele winst treffen Verkerk en Sluiter elkaar in de tweede ronde. Van Scheppingen kan in de tweede ronde op Roger Federer (Zwi) [2] stuiten. Fred Hemmes Jr. dient nog een wedstrijd te winnen om als Qualifier in het hoofdtoernooi te komen. Er hebben zich geen Nederlandse dames voor het hoofdtoernooi gekwalificeerd.