OM verdenkt man van moord Baarns echtpaar

Ferry (Veerboot)
Het OM heeft laten weten dat de 59-jarige man uit Baarn die gisteren werd opgepakt, wordt verdacht van de moord op het vermiste echtpaar Müller uit Baarn. Het echtpaar werd al sinds 1999 vermist, maar de zaak ging pas een maand geleden spelen toen misdaadverslaggever Peter R. de Vries de zaak aankaartte bij de politie in Utrecht. De 59-jarige verdachte wordt ook fraude met geld van het echtpaar ten laste gelegd.

Volgens omwonenden van kinderboerderij Canton in Baarn, is de verdachte de beheerder van die kinderboerderij. De politie heeft daar met een machine gezocht naar stoffelijke resten. Gisteren werden de eerste overblijfselen gevonden. Forensisch onderzoek moet nog uitwijzen of het gaat om menselijke resten en of het inderdaad gaat om het vermiste echtpaar.

De politie heeft de kinderboerderij gesloten voor publiek. Om de boerderij zijn hekken met zwart zeil gezet. Over de graafput is een witte tent geplaatst om te zorgen dat ook van bovenaf niets te zien is.

Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries, is de man eerder betrokken geweest bij een andere vermissing. In het NOS Journaal zei De Vries dat de man verdachte is geweest in de zaak rond de verdwijning van Tina Akersloot uit Haarlem, ruim dertig jaar geleden. Volgens De Vries lijkt de zaak in Baarn erg veel op de zaak in Haarlem. De man zou in het huis van de vrouw hebben verbleven, net als hij bij het echtpaar in Baarn zou hebben gedaan. Het lichaam van Tina Akersloot werd nooit teruggevonden.

De man was volgens De Vries hoofdverdachte in die zaak, maar werd niet veroordeeld wegens het ontbreken van een lijk. Tina Akkersloot werd voor het laatst gezien toen ze bij de man in de auto stapte. In de wagen trof de politie later een nieuwe schop met zand aan en bloedsporen. Toendertijd kon echter nog niet worden afgeleid of het bloed van de vermiste vrouw afkomstig was. Omdat het lijk van de vrouw nooit werd gevonden, ging de man vrijuit.

De man zou na andere misdrijven wel tbs hebben gekregen.