Supporters raken slaags bij handbalinterland

Ferry (Veerboot)
_Daniel_, Rosco, Sandman2k3, Tatjana, jbmeijer, RolfX, Yuri Visser, gottie en egmo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afbeelding: NOS SportBij de handbalinterland tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina, die gespeeld werd in Volendam, zijn tientallen toeschouwers zondagmiddag met elkaar op de vuist gegaan. Hierbij raakten twee agenten en één speler lichtgewond. Er werden drie 'supporters' gearresteerd. Het duel werd met 27-23 door Nederland gewonnen.

De NOS meldt dat één Oranje-fan het provocerende gedrag van een Bosnische supporter beu zou zijn geweest en hem vervolgens tegen de grond werkte. Daarop gingen tientallen toeschouwers met elkaar op de vuist. Direct na afloop van de wedstrijd stormden enkele woedende Bosnische supporters het veld op en bedreigden ze het Nederlandse team. Eén supporter sloeg daarbij de keeper van de Nederlandse ploeg op zijn hoofd met een stok. De keeper raakte daarbij lichtgewond.

Volgens de politie raakten de Bosniërs onderling ook slaags. Na enige tijd was het het beveiligingspersoneel en de politie gelukt om de vechtende partijen uit elkaar te halen. Toen de politie echter de man wilde oppakken die de Nederlandse keeper met een stok had geslagen, sloeg opnieuw de vlam in de pan. Twee agenten kregen daarbij klappen en raakten lichtgewond.

Uiteindelijk lukte het na veel politie-inzet om de man die de keeper op het hoofd had geslagen te arresteren. Ook een 23-jarige Rotterdammer en een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel werden opgepakt, omdat zij probeerden de arrestatie van de eerder genoemde aanvaller te verhinderen.

Na de aanhoudingen keerde de rust definitief terug. Een peloton van de ME in Amsterdam, dat was opgeroepen om te assisteren, hoefde niet in actie te komen. Een uur na afloop van de wedstrijd, werden Bosnische supporters nog vastgehouden in de hal. Op de interland waren naar schatting driehonderd Bosnische supporters afgekomen.