Telfort klanten massaal SMS gespamd

Gerson (M4stermind)
a.plus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds begin januari worden met name klanten van Telfort massaal met spam SMS berichten op hun mobieltje bestookt. De berichten bevatten teksten waarbij het de bedoeling is dat de ontvanger een 0900 nummer belt of een bepaalde website bezoekt.

Met teksten als "Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze dating service." of "Je kunt 500 euro winnen" worden ontvangers van SMS-berichten overgehaald tot het bellen van een duur telefoonnummer waarbij het er slechts om draait telefoonnummers van bekenden los te krijgen die dan ook weer gespamd kunnen worden. Zodoende kan iemand die zelf niet van die domme dingen uithaalt ook het slachtoffer worden door iemand die erin getrapt is.

In de berichten word ook verwezen naar bepaalde websites. Deze websites, o.a. smsstop.net, NoSMS.com en GSPUK.org pretenderen de mogelijkheid te bieden door het mobiele nummer in te voeren beschermd te worden tegen ongewenste SMS reclame berichten.

Echter in werkelijkheid zijn deze sites het eigendom van het bedrijf Towercell, een berucht spammer, die op deze manier gegevens verzamelt. Wie zijn telefoonnummer aldus opgeeft, wordt juist bekend als doelwit voor volgende acties.

Het forum van de legitieme nederlandse service smsafzeggen.nl staat vol met berichten van verontwaardigde Telfort klanten die hun gal spuien over deze inbreuk op hun privacy.

Gebruikers blijken zich niet te kunnen verweren tegen deze dienst die hen ongevraagd wordt opgedrongen. Omdat het geen betaalde service is waarvoor men zich heeft aangemeld, kan men zich ook niet afmelden. Het wordt dus aangeraden niet op deze sms'jes te reageren, en vooral niet naar dure 0900-nummers te bellen en ongevraagd andermans telefoonnummers in te voeren.