NPS zendt twee interviews met Rob Out uit

Nolius
De NPS zendt de komende week twee interviews met de onlangs overleden oud-Veronica directeur Rob Out uit. Eén op de radio en één op televisie.

Het eerste interview wordt vrijdag uitgezonden om 20:04 uur op Nederland 3. Kort voor zijn dood gaf Out een laatste tv-interview in het programma 'Single Luck'. Dit programma gaat over muzikale eendagsvliegen. Hierin spreekt hij uitgebreid over het lied 'Kom uit de bedstee, m'n Liefste'. Daarmee stond Out onder het pseudoniem Egbert Douwe in 1968 nummer 1 in de hitparade. Verder blikt Out in dit exclusieve gesprek terug op zijn periode als discjockey en programmaleider van wat officieel de VOO (Veronica Omroep Organisatie) heette.

Het tweede interview is zondag te horen om 21:00 uur op Radio 1. Frènk van der Linden had in januari 1997 een gesprek met Out in het programma 'Uit het Nieuws'. Het interview ging onder andere over het einde van Radio Veronica, Outs contact met Willem van Kooten (Joost den Draaijer), de aanslag op Radio Noordzee, zijn katholieke opvoeding en verblijf in een Jezuïtenklooster, de indruk die het beeld van de heilige Veronica op hem maakte, de invloed van de CPN, zijn militaire diensttijd, het begin van zijn carrière en vertrek bij Veronica, de positie van (vertrekkend) voorzitter Bordewijk en (toenmalig) voorzitter Joop van der Reijden, het boek dat hij schreef over Veronica en vooral de tegenwerking die hij ondervond, en de programma's van Veronica in die periode op de radio en de televisie.