Onrust na elektrische bedrading in jas

Vincent (Ali Salami)
Een vrouw met elektrische bedrading in haar jas heeft dinsdag voor flinke opschudding gezocht toen ze meevloog in een vlucht van Parijs naar Cincinnati in de Verenigde Staten. Een straaljager heeft het vliegtuig begeleid naar de uiteindelijke bestemming. De draden bleken echter onderdeel van een elektrisch verwarmde jas.

De 22-jarige vrouw met een Jordaans paspoort, van beroep elektriciën, was vanwege de draden verboden om met vlucht 43 van Delta Airlines mee te vliegen. Een vlucht later mocht ze echter wel gaan, nadat er door de Franse politie niets verdachts was gevonden. De Verenigde Staten zetten echter extra bewaking in, omdat de vlucht al naar het land op weg was voordat de autoriteiten in werden gelicht.

De inzittenden van het vliegtuig kregen een uur en twintig minuten na de start te horen dat er een veiligheidsprobleem was en dat ze hun stoel niet afmochten. Mensen die naar het toilet wilden kregen begeleiding. Het vliegtuig landde om 15.30, waarna de passagiers werden onderzocht. Er werd niets verdachts aangetroffen.