Grote stroomstoring in Stadskanaal

Tamara (Chanty)
Kampie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote stroomstoring heeft vandaag de omgeving van Stadskanaal en de stad zelf voor ruim vijf uur plat gelegd. De stroom viel rond 10.00 uur uit na een brand in het verdeelstation.

Essent schakelde direct bij het ontdekken van de brand de stroom uit. Veel winkels hielden hun deuren gesloten of gingen pas later open. Ook vielen verwarmingsinstallaties uit, waardoor mensen in de kou kwamen te zitten.

Ook het Refajaziekenhuis in Stadskanaal zat zeker drie kwartier zonder stroom. De noodstroomvoorziening trad niet meteen in werking, waardoor er lichte paniek uitbrak. De schuifdeuren en liften konden niet meer gebruikt worden. Problemen deden zich echter niet voor. Ook twee patiënten die met beademing op de intensive care lagen, kwamen niet in gevaar. De beademingsapparatuur is voorzien van een accu die de patiënt nog een uur lang beademt als er geen stroom is.

Rond 14.00 uur was er weer stroom in het centrum van Stadskanaal, Musselkanaal, Eerste en Tweede Exloërmond. Om 15.15 uur werd de stroom overal weer hersteld.