Gorilla wint opnieuw van beursdeskundigen

Ferry (Veerboot)
Moehaha had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Berlijnse gorilla heeft opnieuw de AEX verslagen. Het is al het vierde jaar op rij dat "beursgorilla" Jacko wint. Over 2003 gezien was het resultaat van Jacko 3,1% beter dan de AEX. In de drie voorgaande jaren haalde Jacko steeds een ruimere winst, maar het is desondanks zeer opmerkelijk dat de beursgorilla opnieuw de AEX weet te verslaan.

De gorilla stelde zijn aandelenpakket samen aan de hand van bananen, waarop een labeltje met een beursfonds hing. Een softwareprogramma past het pakket elke twee weken aan, door het aapgedrag na te bootsen.

De eigenaar van de website beursgorilla.nl, J. Bertrams, zegt stomverbaasd te zijn. "De beste beursanalisten die jaarlijks bij het tv-programma Nova aanschuiven, leggen het nu al drie jaar lang af tegen de gorilla. Het is ooit begonnen als een geintje, we wilden er na twee jaar mee stoppen. Maar zolang de gorilla blijft winnen van de AEX, gaan we door."

Volgens beursgorilla.nl is Jacko in beleggersland niet onopgemerkt gebleven. "Steeds meer beleggers volgen z'n verrichtingen en diverse banken hebben interesse getoond in de beleggingsmethodiek van Jacko", aldus beursgorilla.nl. Een beursanalist stelt: "Als je voor het vierde jaar op rij de AEX verslaat, dan kan er vrijwel geen sprake van toeval meer zijn. De methodiek die gehanteerd wordt kan een basis vormen voor een nieuw te lanceren fonds."

Hieronder staan de prestaties van Jacko over de afgelopen vier jaar:
Rendement in 2003: + 7,7% (AEX: + 4,6%) - BeursGorilla wint met 3,1%
Rendement in 2002: -20,6% (AEX: -36,3%) - BeursGorilla wint met 15,7%
Rendement in 2001: -13,9% (AEX: -20,5%) - BeursGorilla wint met 6,6%
Rendement in 2000: +35,6% (AEX: - 5,1%) - BeursGorilla wint met 40,7%