Angelina Jolie geeft boeren een koe

Peter (The_Duce)
Angelina Jolie, de Hollywood-actrice die onder meer bekend is van de film Tomb Raider, gaat Cambodjaanse boeren helpen door ze een koe te geven. Ze steunt een project waarbij 300 arme boerengezinnen elk een koe krijgen. Door het geven van de koe hoopt men dat de boeren niet langer geld proberen te verdienen aan illegale houtkap en de jacht op wilde dieren.

De gezinnen die de koeien krijgen, mogen ook het eerste kalf houden. De volgende kalveren gaan naar andere gezinnen. Jolie heeft de organisatie die het project heeft opgezet al 1,5 miljoen dollar gegeven om 60.000 hectaren woud in het noordwesten van Cambodja te beschermen. Daarvoor zijn diverse ecologische en sociale projecten opgestart. In het afgelegen gebied leven de laatste wilde tijgers en olifanten van Cambodja.

Jolie kwam in 2000 naar Cambodja voor de opnames van de film Tomb Raider. Ze raakte verliefd op het land en adopteerde er een kindje. Verder heeft ze er een huis laten bouwen en reisde ze met het VN-agentschap voor de vluchtelingen door het noordwesten.