Brazilië neemt 'wraak' op Amerikaanse toeristen

Vincent (Ali Salami)
Habla had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikanen die Brazilië willen bezoeken moeten zich vanaf nu bij aankomst laten fotograferen en ook vingerafdrukken afstaan. Het land reageert daarmee op de strenge anti terrorisme-regels die door de Verenigde Staten zijn genomen. Deze regels hebben bij de Brazilianen kwaad bloed gezet. Een rechter sprak zelfs van nazi-praktijken.

De maatregelen gingen op nieuwjaarsdag in. Een groep van 230 Amerikanen werd het eerst door met de nieuwe wet geconfronteerd. De toeristen reageerden bij hun aankomst op het vliegveld van Sao Paulo verrast en geërgerd.

De maatregelen die door de VS zijn genomen zijn bedoeld om mensen op te sporen die immigratiecontroles hebben overtreden, een strafblad hebben of tot groepen behoren die door de Amerikaanse overheid als een terroristische organisatie worden gezien. Ook deze maatregelen zijn op 1 januari ingegaan. Mensen die een visum nodig hebben om de VS binnen te komen worden op vliegvelden en havens gefotografeerd en moeten vingerafdrukken laten maken. 27 landen, waaronder veel Europese, zijn uitgezonderd.