'Erotische Tupperware party' leidt tot rechtszaak

Robert (RRRobert)
RonaldV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Texaanse Joanne Webb riskeert een jaar cel en een boete van $4.000 in haar thuisstaat, wegens aantasting van de goede zeden. Dit vanwege het feit dat zij bij haar thuis 'erotische Tupperware parties' organiseert. Ze verkoopt daarbij echter geen plastic voorraadbakjes, maar allerlei seksspeeltjes, lingerie en andere producten om je uitgebluste seksleven weer wat nieuw elan te geven.

Net als 3000 andere vrouwen werkt Joanne voor Passion Parties, een bedrijf dat de erotische Tupperware parties heeft bedacht. Alleen had zowel het bedrijf als de vrouw niet door dat men in Texas bij alle seksshops een bordje in de etalage moet hebben staan met de tekst "Sold as novelties", letterlijk vertaald: "Te koop als curiosa". Verkoop aan huis is voor de wet blijkbaar gelijk aan het hebben van een winkel. Bij gebrek aan een etalage had Joanne deze mededeling dan ook in woord of geschrift kenbaar moeten maken aan haar potentiële klanten. Aangezien ze dat heeft nagelaten treedt de Texaanse justitie tegen haar op en dreigt ze zich voor de rechter te moeten verantwoorden.

Haar advocaat probeert de aanklacht als "niet ontvankelijk" laten verklaren. Volgens hem is het namelijk zo dat als je een zedenwet kunt omzeilen met "het plaatsen van een bordje, dat in strijd is met het recht van iedereen om een seksueel apparaat te bezitten". Dat laatste is in Texas namelijk gewoon toegestaan.

De aandacht rond de hele zaak heeft Joanne Webb er alleen maar strijdbaarder op gemaakt. Ze claimt al menig huwelijk te hebben gered en vindt als deze producten er zijn waarmee stellen bij elkaar blijven, dat ze wel door moet gaan. "Ik heb er over nagedacht, of ik het mijn gezin moet aandoen. Het is belachelijk dat de overheid in onze slaapkamers kan komen binnenlopen."