Kogelbriefschrijver bedreigde ook Beatrix

Bart (veekeend)
Ceniuz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verdachte van het versturen van diverse kogelbrieven naar bekende Nederlanders, zou ook naar koningin Beatrix een kogelbrief hebben gestuurd. Dat kan geconcludeerd worden uit de voorlopige dagvaarding.

De 48-jarige man zal komende vrijdag voor de rechtbank moeten verschijnen. De zaak wordt dan echter niet inhoudelijk behandeld. In september werd de man door de politie gearresteerd. Bij de huiszoeking trof de politie zeven vuurwapens en honderden patronen aan.

Eind juli zou door de verdachte de kogelbrief naar de koningin zijn gestuurd. Daarin dreigde hij volgens justitie Paleis Noordeinde in brand te steken "op een geschikt moment 's nachts met onze benzine brandbommen en molotov cocktails". Door middel van kogelbrieven hoopt de man het onderzoek naar de dood van milieuambtenaar Chris van der Werken heropend te krijgen. Ook Minister Donner van Justitie zou een brief met dezelfde boodschap hebben gekregen.

In totaal heeft de man tussen mei 2002 en 31 augustus 2003 dreigbrieven met één of meer patronen gestuurd, aldus Justitie. De brieven waren gericht aan onder anderen voetbaltrainer Rijkaard (toen Sparta), de Rotterdamse burgemeester Opstelten, premier Balkenende, de ministers van Justitie Donner en Nawijn en LPF-Tweede-Kamerlid Herben. Ook officier van justitie J. Plooy en rechtbankpresident F. Bauduin in Amsterdam, beiden betrokken bij het proces tegen de moordenaar van Pim Fortuyn, ontvingen volgens de dagvaarding een kogelbrief, evenals televisiepresentator Jeroen Pauw.