Zeker vijf doden bij zelfmoordaanslag Moskou

Roel (Roel_Jewel)

Een vernielde Mercedes
met daarnaast één van de slachtoffers

Bij een zelfmoordaanslag in Moskou zijn vanochtend zeker vijf doden gevallen. Ook vielen er drie gewonden. De explosie vond plaats bij het National Hotel in het hart van Moskou, tegenover het Kremlin en in de nabijheid van het Rode Plein. Het is nog onduidelijk of het gaat om een nieuwe golf van terrorisme of een uit de hand gelopen zakelijke ruzie. Een politiewoordvoerder zegt dat in het getroffen hotel een aantal bedrijfjes zijn gevestigd. In Russische grote steden vinden regelmatig huurmoorden plaats, dus geen van beide motieven wordt op dit moment uitgesloten.

Een Russisch persbureau meldt dat een jonge vrouw zichzelf heeft opgeblazen. Er zouden nog niet ontplofte explosieven bij haar lichaam liggen. Een ander persbureau zegt dat er mogelijk twee personen waren die zichzelf hebben opgeblazen. De aanslag was zo hevig dat ramen van gebouwen in de omgeving zijn kapot gesprongen.

Afgelopen weekend vonden in Rusland parlementsverkiezingen plaats. Of de explosie van vanochtend hiermee te maken heeft, is onbekend. Afgelopen vrijdag vond in Rusland een aanslag plaats op een trein. Hierbij kwamen 44 mensen om het leven.