OM wil dialoog met Maroc.nl

Bart (veekeend)
Het Openbaar Ministerie (OM) is van plan om te gaan praten met de makers van Maroc.nl over de aangifte van het Meldpunt Discriminatie wegens anti-semitische uitlatingen op de site. Dat liet het OM in Amsterdam vandaag weten.

Maandag lieten we weten dat de directeur van het MDI (Meldpunt Discriminatie Internet), Ronald Eissens, de situatie op het forum de Marokkaanse internetsite Maroc.nl nog steeds niet in orde vond wat betreft de moderatie van met name anti-semitische uitlatingen. Eissens reageerde in een interview met Planet Multimedia op recente publieke klachten over het MDI, van onder meer het bestuur van Maroc.nl en columniste Karin Spaink.

Eissens acht de kans groot dat Maroc.nl voor de rechter wordt gesleept. Eissens is in tegenstelling tot het OM niet van plan om toenadering tot Maroc.nl te zoeken. Hij blijft dan ook bij zijn harde oordelen over de site in de pers.

Het Openbaar Ministerie geeft daarentegen aan dat ze niet van plan zijn op dit moment met de aangifte een rechtszaak te willen beginnen: "We zullen de mensen van Maroc.nl uitnodigen voor een gesprek bij ons op het parket. Afhankelijk van de uitkomsten van dat gesprek zullen we bepalen of het noodzakelijk is dat er nog een rechtszaak komt."

-
Volledige artikel op Planet Internet.
Jaarverslag MDI
Interview met Eissens (multimedia link 20 minuten!!)
Column Karin Spaink
Weerwoord MDI op column
Klacht van Maroc.nl over berichtgeving over MDI-kwestie