F1-carrière Jos Verstappen wellicht voorbij

Rob (R@b)
RedBa, F0xivision, Tjeerdje, Martin de Jong / patatpinda en rick82 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmorgen werd bekend gemaakt dat Jos Verstappen niet het 2e zitje van Jaguar zal krijgen. Deze eer is alsnog gegaan naar Christian Klien, de Duitse coureur die al een aantal keer bij het team heeft mogen testen.

De toekomst voor 'onze' Jos lijkt nu niet al te rooskleurig. De enige overgebleven racestoeltjes zijn bij Jordan en Minardi. Jos' manager was afgelopen week nog in gesprek met Eddie Jordan, maar nog eerder werd gesuggereerd dat er voor Jos geen plek is bij Jordan.
Verder heeft Ralph Firman nog een contract voor komend seizoen, al is hij nog niet officieel bevestigd als rijder en ook Nick Heidfeld lijkt rond te zijn met het team. Jos heeft echter wel meer sponsorgeld dus zou via een clausule in Heidfelds contract zijn stoeltje theoretisch nog kunnen overnemen.

Jos wilde na een jaar achteraan gereden hebben niet nog een jaar bij Minardi. Verder is het team zo goed als rond met Gianmaria Bruni. Paul Stoddart liet ook al weten graag Justin Wilson weer in te lijven. Na de komst van Klien bij Jaguar is Wilson nu ook op zoek naar een racestoeltje. Dit zit er voor Verstappen niet in volgend jaar. Door de vernieuwde reglementen mag een derde rijder niet meer dan zes Grand Prix gereden hebben in de laatste twee seizoenen.

De meest voor de hand liggende optie lijkt te zijn dat Jos volgend jaar niet in de Formule 1 zal rijden. De stoeltjes zijn op en Jos zal vanaf de bank mogen toekijken.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK! F1-manager.