Seksuele-ontgroening houdt Den Helder bezig

Rob (R@b)
-peet- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Helder houdt de seksuele-ontgroeningszaak van een matroos op een vissersboot de gemoederen flink bezig. De zaak dreigt in de marineplaats nu behoorlijk uit de hand te lopen. De 'bananenbootaffaire' verdeelt de Helderse visserijwereld. Een deel verafschuwt het incident, dat veel vaker zou voorkomen aan boord van de vissersschepen. Andere vissers noemen de zaak uit zijn verband gerukt en zeggen dat het om een wat uit de hand gelopen vorm van 'ontgroening' van een jonge visserman gaat.

De drie veroordeelde vissers zijn boos omdat ze hun inziens ten onrechte van verkrachting worden beschuldigd. Afgelopen vrijdag reed ťťn van hen met zijn auto in op matroos Patrick. Die deed daarop aangifte bij de politie van poging tot doodslag, maar zegt dat de politie de aangifte niet opnam.

Advocaat H. Teunisse van de visser die op Patrick inreed, meent dat zijn cliŽnt niet de intentie had om Patrick te doden: ''Mijn cliŽnt (de 33-jarige F.P) zag Patrick met zijn scooter stilstaan bij een bushalte, reed hard op hem toe en raakte daarbij de scooter. En toen viel de scooter om. Een domme actie, maar het lijkt mij geen poging tot doodslag''.

Ook de politie vond poging tot doodslag wat ver gaan, maar heeft volgens een woordvoerder wel degelijk aangifte van het gebeuren opgenomen. Dat zal volgens de politie zeker worden gevoegd bij de stukken van het hoger beroep dat de drie vissers tegen hun veroordeling hebben aangespannen.

Een andere visser die ook op de boot, De Morgenster, aanwezig was maar niet veroordeeld is voor het gebeuren, de 32-jarige H.v.d.P, heeft op zijn beurt de moeder van Patrick aangeklaagd wegens bedreigingen. V.d. P. stak afgelopen weekend de auto van de stiefvader van Patrick al in brand naar aanleiding van die bedreigingen.