Nederlandse cyberoorlog tegen spamkoning

Robert (RRRobert)
martinovibes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal Nederlandse weblog-sites zijn een "cyberoorlog" aangegaan met het Amerikaanse spambedrijf Customerblast.com en diens hosting-provider, StealtHost.com. De weblogsites, waaronder Retecool.com, Volkomenkut.com en Bastard-inc.com, hebben eerder deze week een aantal scripts gepubliceerd, waarmee het mogelijk was om de server van Customerblast.com aan te vallen met mailbombs, Ddos-attacks en floods.

De eerste aanvalsgolf haalde de site van de spamverspreider in eerste instantie uit de lucht, maar niet lang daarna sloeg het bedrijf echter keihard terug. Bekend werd dat onder meer Retecool en diens hostingprovider, Tune-In Internet, vanochtend een grote Ddos-aanval en verschillende mailbommen kregen te verwerken, waardoor ze zelf beiden plat kwamen te liggen.

De man achter Customerblast.com is de notoire spammer Steve Sorenson. Op zijn site biedt hij aan tegen lage kosten mailings te verzorgen. Van deze man is verder bekend dat hij van minstens vijf aliassen gebruik maakt en verder ook over een ellenlang spamverleden beschikt. Zo is hij in het verleden al door diverse grote (Amerikaanse)netwerken en hostingproviders, waaronder AT&T, HOSTNOC.net, HopOne, ThePlanet.com, CUBEXS, Cable & Wireless en Genuity/Verizon, verbannen.

Toen ZDnet eerder vandaag verslag deed van deze gebeurtenissen, was de CustomerBlast-site wederom niet bereikbaar. Uit de mededelingen en forumdiscussies op Retecool en Volkomenkut valt op te maken dat dit mede te danken is aan verschillende users aldaar, die hun eigen bandbreedte gebruiken om de verschillende destructieve scripts op grote schaal te draaien en daarmee de aanvallen te ondersteunen.

Uit de laatste berichtgeving blijkt dat de meest recente aanval, omschreven als "MasterBlast", rond 16.00 uur vanmiddag zou moeten plaatsvinden. Voor deze en volgende aanvallen hebben de samenwerkende bloggers zelfs een speciale weblog opgezet.