Poederbrief bij RIVM in Bilthoven

Nolius
NiQuil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven is een poederbrief aangetroffen. Dat liet NiQuil ons in een newssubmit rond kwart voor vijf weten. Hij werkt zelf bij het RIVM. Medewerkers mochten het gebouw een tijd lang niet uit. Inmiddels zijn de poorten weer open en kunnen ze weer naar buiten.

"Het terrein staat vol met blauwe en witte pakken van het RIVM zelf, maar die moesten wijken voor een extern team zoals mij verteld is door een andere medewerker", aldus NiQuil. "Alle ingangen zijn afgesloten en de medewerkers hebben netjes een mailtje gehad van Mark Sprenger, de kersverse directeur van RIVM."

Van de brief is een drietal monsters genomen. Aangezien alle medewerkers de brief in handen konden hebben gehad, ging men van het ernstigste scenario uit. De eerste twee monsters bleken bij onderzoek ter plaatse geen biologisch materiaal te bevatten. Het derde monster dat per politiemotor voor contra-expertise naar CIDC Lelystad is vervoerd blijkt evenmin antrax te bevatten.

Eerder werd er ook al een poederbrief ontdekt bij de rechtbank in Dordrecht en Breda.