Opnieuw Israëliërs gedood door Palestijnen

Bart (veekeend)
Vanmorgen vroeg zijn op de Westelijke Jordaanoever twee Israëliërs doodgeschoten. De daders zijn vermoedelijk Palestijnse schutters. Het schietincident vond plaats voor vlak ten zuiden van Jeruzalem, aldus de Israëlische radio.

Een groep Israëliërs, wachtende bij een wegversperring, werd onder vuur genomen. Twee Israëliërs raakten toen zwaar gewond en werden met spoed naar het Hadassah Universitair Medisch Centrum overgebracht. Bij aankomst bleken beiden te zijn overleden. De vermoedelijke daders zouden met een auto in de richting van Bethlehem zijn gevlucht.

Het is nog niet bekend of het incident gevolgen zal hebben voor de mogelijk op hande zijnde ontmoeting tussen de Palenstijnse premier Qurei en Sharon. Gisterenavond meldde de Israëlische radio dat Sharon binnen een afzienbare termijn zijn Palestijnse ambtsgenoot Qurei wil ontmoeten. Voorwaarde was wel de Palestijnse regering radicale Palestijnse organisaties aanpakt en ontmantelt. De Israëlische regering heeft vooralsnog niet gereageerd op het schietincident.