Verdachten moord Duitse toeristen in Turkije bekennen

Bart (veekeend)
De twee mannen die door de Turkse politie verdacht werden van betrokkenheid bij de moord op twee Duitse toeristen en een Turkse man, hebben schuld bekend. Vandaag maakte een woordvoerder van de paramilitaire politie dat bekend.

Gisteren werden de twee mannen opgepakt. Ze werden verdacht van betrokkenheid met de moord op de 43-jarige Sebine Bader en de 34-jarige Anja Höfken. Beide stoffelijke overschotten werden afgelopen vrijdag opgegraven in Tasagil, wat ongeveer honderd kilometer van de plaats Kemer ligt. In Kemer waren de vrouwen op vakantie. De politie trof tijdens het opgraven ook het lijk van een Turkse man aan, die met beide vrouwen was gezien.

De twee verdachten zijn werkzaam bij het autoverhuurbedrijf, waar de vrouwen kort voor hun verdwijning op 17 oktober een auto hadden gehuurd. De om het leven gebrachte man zou de twee vrouwen begeleid hebben. Ondertussen attendeerde hij de twee werknemers van het autoverhuurbedrijf op het vele geld dat de vrouwen bij zich hadden. Met de creditcards van de vrouwen is na hun dood ongeveer 4.500 euro opgenomen, aldus de politie.