Bush grapt over drank-verleden

Martijn (mrmiddel)
President Bush is meestal bloedserieus als hij praat over het verleden, waarin hij veel dronk. Dat het ook anders kan liet hij gisteren zien. Bush was maandag op bezoek bij een BMW auto-fabriek in South Carolina met fabrieksarbeiders en bevoorraders.

Spartanburg Steel Products-directeur Stephen Thies vertelde Bush dat zijn bedrijf een afdeling had die de enige producent van biervaten in Amerika was.

"Ik stopte met drinken in 1986, maar ik durf te wedden dat sommigen hier het product nog steeds gebruiken," aldus Bush. "Ik ga niet aanwijzen wie". Thies reageerde daarop scherp: "We hebben destijds wel een dip gehad in de vraag. Maar daar zal wel geen relatie tussen zitten." Bush moest vervolgens zichtbaar lachen: "Wat een oplettend kereltje, is het niet?"

Verderop tijdens de bijeenkomst kwam ook BMW-medewerker Archie Gist aan het woord, die een anekdote vertelde over zijn trip naar Duitsland. Hij vertelde Bush: "We leerden een hoop over glockenspiel en lederhosen, en bier.. Duits bier. En ik kan je vertellen, als je dacht dat dingen groot waren in Texas, zou je eens het bier in Duitsland moeten zien"