Britse vrouwen geven condoom snel op

Ferry (Veerboot)
Modafinil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van Company Magazine blijkt dat een kwart van de Britse vrouwen vanaf de vierde week van de relatie geen condoom meer gebruikt. Aan het onderzoek werkten duizend Britse vrouwen mee.

Maar liefst 87 procent van de vrouwen zei geen seks met een man te hebben zonder condooms, ook al zou er sprake zijn van een vaste relatie. Toch geeft 25 procent van de ondervraagden aan te stoppen met condoomgebruik, als de relatie een maand duurt.

Het merendeel van de ondervraagden zegt open te zijn over hun vorige seksuele relaties en dat ook van hun bedpartner te verwachten. 25 Procent van de vrouwen vindt een test naar seksuele overdraagbare ziekten zeer gewenst.

Volgens één van de onderzoekers schuilt er gevaar in het seksuele gedrag van de veelal jonge vrouwen. Sam Baker, redacteur van Company Magazine noemt het condoomgebruik van de vrouwen risicovol. "Wanneer een relatie verder gaat dan een one-night stand, lijkt zijn verleden er niet meer toe te doen. Zij ziet geen risico meer in de man met wie ze het bed deelt."