Politie pakt bungalowparkrover

Peter (The_Duce)
Foxx2k3 en fielmich hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt, die wordt verdacht van 23 inbraken en 3 autodiefstallen op bungalowparken. De man stal eerst de huissleutels van de bungalows waarna hij zijn slag sloeg in de woning. De man stal onder andere sieraden, geld, kleding en computers uit de woningen. Hij verplaatste zich met auto’s die hij eveneens op het bungalowpark had gestolen.

Sinds augustus kreeg de politie Limburg-Noord veel meldingen van beroofde vakantiegangers binnen. De man sloeg onder meer toe op bungalowparken in Heijen, America en Westerhoven. In ten minste zeventien gevallen nam hij sleutelbossen mee, waarna hij uit de verlaten woningen onder andere sieraden, geld, kleding en computers meenam.

De man liep tegen de lamp toen hij uit een bungalow in Heijen de sleutels van een gezin uit Scherpenzeel roofde. Het gezin waarschuwde de buren, die enkele dagen later een man rond het huisje zagen lopen. De man vertelde de buren dat hij de sleutels kwam terugbrengen. De buurvrouw vertrouwde het zaakje niet helemaal noteerde het kenteken van zijn auto, waarna bleek dat die auto gestolen was bij een recreatiepark in Westerhoven. Twee dagen later zag bewakingspersoneel van een bungalowpark in America de gestolen auto staan. Bewakers hielden de man aan toen hij bij de auto kwam.