Opera over Jerry Springer-show

Martijn (mrmiddel)
Jerry Springer The OperaIn Londen gaat maandag een opera in première die gebaseerd is op de talkshow van Jerry Springer. De rol van Springer in 'Jerry Springer - The Opera' zal worden vertolkt door Micheal Brandon, bekend van de politieserie Dempsey and Makepeace.

Tijdens de voorstelling zal het publiek getrakteerd worden op echte Springer-onderwerpen als een luierfetisjist en tapdansende Ku Klux Klanners. En naast een scheldpartij tussen Jezus en de Duivel zal ook de bekentenis van een man aan zijn toekomstige bruid dat hij het met diens beste vriendin doet niet ontbreken.

De schrijver van de opera, Richard Thomas, vindt in de show van springer een perfecte voedingsbodem: "Er zit tragedie in. Er zit geweld in. Mensen schreeuwen tegen elkaar en je kunt niet verstaan wat ze zeggen. Dat is perfect voor opera."

Springer is zelf naar het Londense Cambridge Theater op de West End gekomen om de voorstelling te bekijken en reageerde positief: "Het is ongelooflijk. Michael Brandon heeft me heel goed neergezet."