Saudi-Arabië vreest nieuwe aanslag

Vincent (Ali Salami)
Saudi-Arabië vreest een nieuwe terroristische aanslag en heeft 4.600 militairen naar de heilige stad Mekka gestuurd. De troepen moeten daar extra veiligheid bieden totdat de vastenmaand Ramadan voorbij is. Dat melden bronnen bij de overheid.

De maatregel komt na de bloedige aanslag op een wooncomplex in Riyad, zaterdagavond. Het aantal slachtoffers van die aanslag is inmiddels gestegen naar 17, waaronder vijf kinderen. Meer dan 110 mensen raakten gewond. De Saudische overheid vreest dat het dodental nog naar 25 kan stijgen.

Ondertussen heeft de overheid beloofd alles in het werk te stellen om de daders van de aanslag te pakken te krijgen. "We zullen de verraders krijgen, hoe lang dat ook duurt," aldus de Minister van Binnenlandse Zaken Prins Nayef. "Iedereen die achter deze vergrijpen zit moet ermee stoppen of zich overgeven omdat dat beter voor hen is. Er is geen enkele misdaad gruwelijker dan deze."

De aanvallers begonnen hun actie met het beschieten van de bewakers. Daarna reden ze met wagens vol explosieven door de poorten. Volgens bronnen binnen de Saudische veiligheidsdienst waren de daders van de aanslag vermomd als functionarissen van de veiligheidsdiensten. Daardoor kwamen zijn het complex binnen. Het zou om gaan om twee daders.