"Galileo op Jupiter gaf nucleaire reactie"

Gerson (M4stermind)
Een onderzoeker denkt dat er een fusiereactie op de planeet Jupiter aan de gang is die de planeet in een tweede zon zou kunnen veranderen. De fusiereactie is op gang gebracht door plutonium aan boord van de ruimtesonde Galileo die op Jupiter neergestort is.

Op 21 september 2003 besloot de NASA de Galileo, die nog steeds werkte, in de atmosfeer van Jupiter te laten neerstorten. Dit hebben ze besloten omdat ze bang waren dat de sonde in botsing met de maan Europa zou komen. Dit zou biologische besmetting op de maan ten gevolg kunnen hebben. Jacco Van der Worp heeft toen geprotesteerd omdat de 144 Radio-isotope Thermo-elektrische Generators (RTG's) volgens hem een fusiereactie door de enorme druk in de atmosfeer zouden kunnen veroorzaken, en daarmee een nucleaire ontploffing in gang zou kunnen zetten.

De canisters met de plutonium inhoud zijn bestand tegen hoge druk. Als ze echter door de druk in de onderste lagen van Jupiter zouden imploderen, zou het effect te vergelijken zijn met een kernbom. De NASA heeft de sonde echter toch op Jupiter laten neerstorten.

Toen de sonde de atmosfeer inging gebeurde er in de eerste instantie niets. Op 19 oktober 2003 werd er echter een merkwaardige donkere vlek op Jupiter waargenomen. Volgens analyse op deze site lijkt dit veroorzaakt te zijn door een fusiereactie van de plutoniumcanisters. Het feit dat de reactie pas een maand later kwam, is te verklaren door het feit dat de canisters de binnenkomst in de atmosfeer overleefd hebben, en in de stroperige gasmassa van de planeet afgezakt zijn. Door de druk is er een fusie-effect ontstaan.

In tegenstelling tot eerdere merkwaardige spots op Saturnus waar uitgebreide aandacht aan besteed is, en foto's van gemaakt zijn, lijkt de NASA dit fenomeen aan de amateur-astronomen over te laten. Astronomen weten ook niet hoe de spot ontstaan is, aldus space.com. Over de Galileo-impact schrijft space.com niets. Uitgebreidere informatie over de "Galileo nucleaire ontploffingtheorie", zie enterprisemission.