'Topvoetballers handelden in xtc'

Bart (veekeend)
Drie topvoetballers, waaronder Yashine Abdellaoui, handelden tot korte tijd geleden in xtc. Dat zegt het AD op basis van een justitieonderzoek. De schrijvers van het artikel zeggen zich te baseren op 'een betrouwbare bron'. De voetballers zouden goede bekenden van elkaar zijn. Dat blijkt uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door de CIE, de Criminele Inlichtingen Eenheid.

Een ex-vriendin van een van de voetballers zit in de Verenigde Staten vast wegens drugssmokkel. Zo had ze Abdellaoui in een brievencorrespondentie verzocht haar de financieel te steunen, zodat de advocaten betaald konden worden. Ook zou ze hem herhaaldelijk hebben gevraagd of hij 'het geld' in beheer wilde nemen. Waarschijnlijk gaat het om grote bedragen.

Abdellaoui van De Graafschap werd in september opgepakt op verdenking van het witwassen van geld. Hij zou twee miljoen dollar hebben overgeboekt naar Jamaica. De voetballer ontkent de beschuldigingen. Volgens de speler, die voorheen onder meer bij NAC en Willem II in dienst was, zou de vriend, de 33-jarige Abderrazaq F., zijn naam en zijn paspoort hebben misbruikt.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager. Discussieer ook mee in het mooie voetbalforum van FOK!