Ambassadeur: nieuw bewijs voor Kuijts schuld

Bart (veekeend)
De Nederlander Machiel Kuijt is in Thailand alsnog tot levenslang veroordeeld omdat er nieuwe bewijzen tegen hem gevonden zouden zijn. Dat zei de Thaise ambassadeur Teeravechyan in het SBS6-programma Stem van Nederland.

Volgens de Thaise ambassadeur wil het feit dat Kuijt op het moment van zijn arrestatie geen drugs bij zich had, niet zeggen dat hij onschuldig is. "De Thaise autoriteiten hebben hem een lange tijd goed in de gaten gehouden om er zeker van te zijn dat er iets strafbaars is gebeurd." Hij weidt niet uit over de aard van de nieuwe bewijzen.

Teeravechyan is er stellig van overtuigd dat de 35-jarige Nederlander een eerlijk proces heeft gekregen. "De rechtbank gaf hem het voordeel van de twijfel en sprak hem vrij. Het hof erkende in hoger beroep dat de indirecte bewijzen voldoende waren om hem tot een levenslange straf te veroordelen."

Kuijt werd eergisteren tot levenslang veroordeeld wegens drugshandel, na eerder te zijn vrijgesproken. Hij zit al zes jaar vast in een Thaise gevangenis. Momenteel zit hij met 20 man in één cel, en maakt het volgens zijn advocaat naar omstandigheden nog redelijk.