Vroege winter zorgt voor overlast Europa

Martijn (mrmiddel)
De vroege inval van de winter heeft door heel Europa voor problemen gezorgd. In Duitsland en Oostenrijk werden enkele snelwegen tijdelijk afgesloten. Er viel vrijdagochtend een dik pak sneeuw (in Beieren maar liefst 20 centimeter) en ook was er sprake van ijzel. Er deden zich tientallen verkeersongevallen voor. Bij het Duitse Biberach kwam één persoon om, als gevolg van de gladheid.

Ook in Zwitserland leidde sneeuwval tot verkeerschaos en tientallen ongelukken. Hier viel in de bergen op sommige plaatsen maar liefst 30 centimeter sneeuw. De winter was in Zwitserland in tien jaar nog nooit zo vroeg ingevallen. In Oostenrijk ontstonden enkele stroomstoringen doordat elektriciteitsleidingen werden geraakt door bomen die bezweken onder de sneeuw.

Ook de kou zorgt voor problemen. In het noordoosten van Polen werd vandaag een temperatuur gemeten van -15°C. In Moskou zijn vrijdag vijf mensen doodgevroren. Op een boulevard in Parijs is een dakloze man, afkomstig uit Sri Lanka, doodgevroren na de plotseling ingevallen kou.