Route Tour de France 2004 bekend

Otto (okee6)
Roel's Weblog en Nealz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tour de FranceHet wielerseizoen van 2003 is voorbij, maar vandaag is de nieuwe uitdaging voor de ronderenners alweer bekend. Tourbaas Jean-Marie Leblanc presenteerde de route van de Tour de France 2004.

Na de proloog op zaterdag 3 juli in het Belgische Luik rijdt het peloton via achtereenvolgens de Pyreneëen en de Alpen naar Parijs, waar op zondag 25 juli op de Champs-Elysées de laatste finishlijn ligt. De Tour 2004 kent 3391 kilometers.

De voor Nederlanders immer gewichtige etappe naar Alpe d'Huez zit ook dit jaar weer in het parcours. In de zestiende etappe voert een individuele klimtijdrit over 15 kilometer de renners naar het -dan 'Oranje'- ski-oord in de Franse Alpen.

In het parcours zijn weer de gebruikelijke elementen opgenomen. Er zijn dit keer zes bergetappes, waarvan drie met de finish bergop. Ook wordt er weer een ploegentijdrit verreden. Het parcours bevat deze keer als binnenkomer ook nog wat kasseienstroken.

De aanwezigheid van slechts één vlakke tijdrit, naast de bergtijdrit, zou een nadeel kunnen vormen voor vijfvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong, die het vaak van het vlakke werk moest hebben. Armstrong zou zich komend jaar graag het algehele record van zes Toureindzeges toe eigenen.

Op 1 maart 2004 zal de Tourorganisatie de deelnemende ploegen hebben aangewezen en ze bekend maken.

-
De route van de Tour de France 2004