Lieveheersbeestjes invasie

Anthony (Fe2O3)
Een ongebruikelijk warm weer heeft een ware invasie van lieveheersbeestjes veroorzaakt in het zuiden van de Amerikaanse staat Missouri. Miljoenen van de kleine diertjes zijn in het gebied neergestreken.

In de namiddag van zondag landden massa's van de kleine kevertjes op gebouwen, auto's en huid. "We hebben er teveel", aldus een inwoonster die in de tuin aan het werk was met haar man toen ze voor het eerst de beestjes zagen. Een aantal beet zelfs. "Hier voor de schuur, ze vlogen overal. Ik kan me niet herinneren dat het ooit zo erg was."

Het Aziatische lieveheersbeestje is de laatste eeuwen een aantal keer geïmporteerd om ongedierte dat de gewassen aanvreet te bestrijden. Ze hebben verschillende oranje kleuren en variërende vlekken. Sommigen hebben er zelfs geen. De inheemse lieveheersbeestjes zien er vrijwel hetzelfde uit, maar zijn een stuk minder 'hongerig'.

De diertjes vliegen alleen uit met warm weer, daar het vrij snel weer gaat afkoelen zullen de beestjes naar alle waarschijnlijkheid over een week weer weg zijn.